tirsdag 30. april 2013

Hasta la veggis pasta en god og en god rask pastaoppskrift


Siden jeg alltid har vært en pastabologneselsker har det vært en utfordring å finne noe som kunne erstatte pasta uten kjøtt. Men etter litt eksperimentering har jeg komml følgende knasende pastarett i to varianter, en når man har litt bedre tid og en andre variant når man har litt dårligere tid (med ferdigprodukt)
   
Pasta Vegane ala Hanne Isabelle:
2 porsjoner

Den originale varianten
  • 2 gullrøtter
  • 1 stangselleri
  • Olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 boks økologiske knuste tomater
  • 2 ts tomatpurre
  • grønnsaksbuljong
  • 2 dl kokt vann
  • Salt
  • Pepper
  • Basilikum
  • Oregano
  • Økologisk pasta
  • Parmesan
Kutte grønnsakene:
Start med å renske og vaske gullrøttene og selleristangen.
Gullrøttene kutter jeg på følgende måte: del 1 gulrot i 2, for deretter å dele disse i halv. Halvdelene deles så i fire strimler som deretter kuttes til terninger.

Selleristangen kuttes også i små deler.
Hvitløksfeddene kan man enten bruke en hvitløkspresse eller knuse feddet med knivsbladet og kutte de opp i små biter.

Koking:
Så varm opp litt olivenolje på medium varme, stek gulrotterningene og selleriterningene(OBS! Pass på at de ikke svir seg) til de blir møre ca 5-6 minutter. Men de skal være litt knasende for teksturen sin del. Det er her jeg lurer meg selv til å tro at det er kjøtt :)
Kok opp vann i vannkoker.
Tilsett så hvitløksfeddene og la de få et halvt minutt sammen med gullrøttene og sellerien.

Ha i grønnsaksbuljongen sammen med 2 dl kokende vann(vannkoker) og rør rundt.
Når væsken har redusert ca halvparten has en 1/2 boks økologiske tomater, 2 ts tomatpurre og 2 ss olivenolje oppi. La dette putre noen minutter og start med å koke pastaen.
Mot slutten av koketiden til pastaen has krydderblandingen i sausen, smak gjerne til til man får en smak man selv liker.
Server med litt revet parmesan på toppen!




Så den raskere varianten:
  • 2 gullrøtter
  • 1 stangselleri
  • Olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 pose toro Spaghettisaus
  • Basilikum
  • Oregano
  • Økologisk pasta
Kutte grønnsakene:
Kutter grønnsakene likens som originalen, gjentar det her:
Start med å renske og vaske gullrøttene og selleristangen.
Gullrøttene kutter jeg på følgende måte: del 1 gulrot i 2, for deretter å dele disse i halv. Halvdelene deles så i fire strimler som deretter kuttes til terninger.

Selleristangen kuttes også i små deler.
Hvitløksfeddene kan man enten bruke en hvitløkspresse eller knuse feddet med knivsbladet og kutte de opp i små biter.

Koking:
Så varm opp litt olivenolje på medium varme, stek gulrotterningene og selleriterningene til de blir møre ca 5-6 minutter.
Tilsett så hvitløksfeddene og la de få et halvt minutt sammen med gullrøttene og sellerien.
Kok opp vann og ha i pastaen
Ha i Toro Spaghettisauspulveret og tilsett 4dl vann. La dette koke i fem minutter.
Ha i krydder på slutten etter smak og behag.
Ferdig!



   
Denne varianten synes jeg også er ganske god mest da jeg liker toro sin spaghettisaus veldig godt.
Velbekomme!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar